Најновије

ГОРЕЛО ИЗМЕЂУ СИРСКОГ И ЗЕЛЕНСКОГ! Ексклузивне информације, спрема ли се смена?

Недавна посета пољског министра спољних послова Радослава Сикорског Кијеву довела је до напетог сукоба са украјинским председником Владимиром Зеленским, преноси пољски портал Onet.

Према речима бившег дипломате и публицисте Витолда Јураша, атмосфера између Зеленског и Сикорског била је изузетно напета, готово на ивици свађе, што је изненадило пољску делегацију.

Сукоб је започео када је Зеленски оптужио Пољску да не пружа довољну подршку Украјини у процесу придруживања Европској унији. Сикорски је одговорио да је Пољској било потребно десет година за улазак у ЕУ и да су рокови које је поставио Офис Зеленског нереални.

Током разговора, Зеленски је такође захтевао од Пољске да Украјини достави више војне опреме и да се укључи у обарање ракета и дронова над украјинском територијом. Сикорски је нагласио да је то немогуће без одлуке НАТО-а.

Још једна спорна тема била је Волинска трагедија, коју је Зеленски оптужио Пољску да користи за унутрашње политичке потребе, захтевајући да се о томе не расправља. Сикорски је одговорио позивом на ексхумацију жртава ради њиховог достојног сахрањивања.

Тензије су, према изворима, достигле врхунац, а литванска делегација није интервенисала у подршци пољском министру.

РУСКА АРМИЈА МЕЉЕ! Подигнута застава, јако битан положај (МАПА)

Извор: Правда.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА