Најновије

ПЕНТАГОН НАРЕДИО ДА СВИ ИЗГИНУ КОД ПОКРОВСКА: Језиво обраћање америчке војске о Украјини значи само једно!

Сједињене Државе сматрају да је важно да украјинске снаге наставе покушаје задржавања Красноармејска (украјински назив - Покровск) у делу Доњецке Народне Републике (ДНР) који је под контролом Кијева, јер Вашингтон сматра да је положај града стратешки, изјавио је портпарол Пентагона Патрик Рајдер.

- Овај град се налази на стратешком раскршћу путева, посебно са аспекта линија комуникације. Зато је очигледно да је за Украјину важно да га настави држати - рекао је он новинарима у понедељак.

Рајдер је додао да ОСУ тренутно "много улажу" у покушаје да задрже Красноармејск пред надолазећим ослобођењем од стране руских снага.
Раније је официр 47. засебне механизоване бригаде ОСУ Николај Мелник на друштвеној мрежи Фејсбук изјавио да се украјинске снаге плаше окружења и хаотичног повлачења својих јединица на Красноармејском правцу, признавши и да се руске снаге настављају пробијати.

Врховни командант ОСУ Александар Сирски је 5. септембра, након обиласка линије фронта, признао да ОСУ заостају за руском војском у наоружању и људству, укључујући и на Красноармејском правцу, где, према украјинским извештајима, ОСУ покушавају попунити рупе неискусним формацијама.

МОСКВА УПОЗОРАВА ЗАПАД: Имамо чиме да одговоримо – спремно је моћно оружје

Извор: Информер.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА