Најновије

УКРАЈИНА "ПУЦА" У КУРСКУ! Почела опасна офанзива Русије - Пало кључно упориште након тешких броби

Министарство одбране Русије објавило је кадрове ослобађања насељеног места Снагост у Курској области, које су извеле десантне јединице.

 - Јединице Ваздушно-десантних снага (ВДВ) из састава групације снага 'Sever' наставиле су унапређење положаја на предњој линији и 13. септембра 2024. године ослободиле су насељено место Снагост у Кореневском рејону Курске области - саопштили су из Министарства.

Током ваздушног извиђања, откривен је систем одбране, као и главни упоришни пунктови и техника непријатеља у насељу и на његовим периферијама. Искористивши ефекат изненађења, десантне јединице су са неколико праваца, под заштитом борбене групе на БМД-2, кренуле у јуриш на насеље, наводи се у саопштењу Министарства одбране.

Десантне јединице су из ваздуха покривали оператери беспилотних летелица (БПЛ). Они су упозоравали на откривено непријатељско наоружање, које је одмах уништавано ватром БМД.

 - У даљем току, јуришне групе ВДВ су, користећи читав арсенал стрељачког наоружања, јуришем заузеле насељено место, учврстиле се и прешле на задржавање насеља Снагост - истакли су у Министарству одбране.

Дванаестог септембра, Министарство одбране Русије саопштило је да је за два дана групација снага „Север“ ослободила десет насељених места у Курској области: Апанасовка, Бјахово, Вишњевка, Викторовка, Внезапноје, Гордеевка, Краснооктјабрскоје, Обуховка, Снагостј и 10. Октобар.

Председник Владимир Путин је изјавио да је Кијев, извршивши напад на Курску област, покушао да заустави руску офанзиву у Донбасу, али му то није пошло за руком.

Извор: Sd.rs

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА