Најновије

УКРАЈИНСКА АРМИЈА КРЕНУЛА У ПРОБОЈ: Руске снаге спремне сачекале бруталне нападе (МАПА)

Током последњих шест дана, украјинска војска интензивно врши офанзиву на Глушковски рејон, покушавајући да пробије руске одбрамбене линије и удари у позадину снага које чисте Кореневски рејон од окупатора. Након што су украјинске јединице прошле кроз Медвежје и Нови Пут, усмериле су своје нападе на насељена места Обуховка и Веселое.

У данашњем дану, украјинска војска поново је бацила у борбу оклопне јединице како би извршила јуриш на Веселое и покушала да га заобиђе преко околних поља. Ноћне активности непријатеља укључују увођење технике и нагомилавање пешадије, док током јутра и дана изводе нападе.

У поподневним сатима, пет оклопних борбених возила напало је Веселое, али је руска артиљерија успела да неутралише њихове акције. Два возила су уништена, док су три оштећена возила побегла са линије фронта захваљујући нападу дронова-камиказа.

Напори украјинских снага да пробију до станице Глушково такође су претрпели значајне губитке, а њихов притисак на овом правцу знатно је ослабио. Кримски и Тулски десант настављају да уништавају технику и пешадију током тешких одбрамбених борби.

Према подацима Министарства одбране Русије, у последња 24 сата одбијено је пет покушаја пробоја украјинских снага у рејону Веселог и Медвежја. Украјинска војска је изгубила до 40 бораца, два тенка, једну шведску БМП CV-90, четири оклопна борбена возила и једну инжењерску машину за разминирање.

НОЖ У ЛЕЂА МОСКВИ? Шта ће сутра у Вашингтону потписати САД и Србија?

Извор: Правда.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА