Најновије

ВОЈСКА ЗЕЛЕНСКОГ ОДСЕЧЕНА У КУРСКУ! Генерали и председник ћуте о стравичном поразу који чека Кијев!

Део бораца Оружаних снага Украјине (ОСУ) у нападу на Курску област остао је одсечен од главних јединица и тренутно се налази у окружењу, изјавио је за РИА Новости командир једне од јединица 155. гардијске бригаде морнаричке пешадије Тихоокеанске флоте Русије, која делује у саставу руске групације снага „Север“.

- Они (ОСУ — прим. ред.) су овде довукли своје резерве, укључујући и са доњецког правца, увукли су овде прилично озбиљну групацију, рачунали су на муњевити напад који им није успео. Током контраофанзиве 10. септембра, непријатељ је упао у ватрену замку из које се и даље покушава да се извуче - рекао је командир.

Поводом ових дешавања, није било оглашавања са украјинске стране.
Двадесет другог септембра, Министарство одбране Русије саопштило је да је за два дана групација снага „Север“ ослободила десет насељених места у Курској области: Апанасовка, Бјахово, Вишњевка, Викторовка, Внезапноје, Гордеевка, Краснооктјабрскоје, Обуховка, Снагостј и 10. Октобар.

Председник Владимир Путин је изјавио да је Кијев, извршивши напад на Курску област, желео да заустави руску офанзиву у Донбасу, али му то није пошло за руком.

Српска листа шефу Унмика: Међународна заједница да спречи једностране потезе режима у Приштини

Извор: Информер.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА