Најновије

Америка осрамоћена до краја! Руси збрисали злогласну приватну војску!

Руске снаге поразиле су код Суџе бројне бригаде Оружаних снага Украјине, јединицу украјинских снага за специјалне операције и одред америчке војне компаније "Форвард", рекао је командант једне од јединица специјалних снага "Ахмат", са позивним знаком "Аид".

- Изгубили су неколико хиљада људи, неколико стотина јединица технике. Губици су огромни, али и даље само пристижу. Већ смо им нанели велике губитке, уништили већи део 61, 80. и 82. бригаде. Пребацили су и 95. бригаду - ми смо је уништили - казао је командант за РИА Новости.

Након тога су Оружане снаге Украјине, како наводи "Аид", пребациле у Курску област 92. Јуришну бригаду, 106. Бригаду тероријалне одбране, нови батаљон 80. бригаде и низ других јединица.

Како је додао, тренутно се пребацује 72. бригада из Угљедара и 47. механизована бригада.

Према његовим речима, снаге за специјалне операције Оружаних снага Украјине такође су распоређене у област Суџе, као и да су стигле додатне снаге војне компаније.

- Приватна војна компанија 'Форвард' није нека страна легија коју чине Грузини и Пољаци. То су посебно обучени обучени професионални војници - објаснио је "Аид".

Према речима команданта, пристигле снаге су такође претрпеле значајне губитке.

Извор: Информер

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА