Најновије

Кремљ поручио НАТО: Опасно је игнорисати Путинове речи

Одбијање руководства НАТО да узме у обзир изјаве руског председника Владимира Путина о последицама могућих напада на Русију западним оружјем је опасан и кратковид корак, изјавио је портпарол Кремља Дмитриј Песков.

Он је тим речима прокоментарисао изјаву генералног секретара НАТО Јенса Столтенберга који је рекао да Алијанса неће постати део сукоба у Украјини ако дозволи Кијеву да изводи нападе у дубину руске територије, те да то неће бити црвена линија.

„Та привидна жеља да се изјава руског председника не узима у обзир је кратковид и непрофесионалан корак“, рекао је Песков.

Такође је напоменуо да актуелни генерални секретар НАТО ускоро одлази са дужности, те да убрзо неће морати да сноси одговорност за изговорене речи.

„Међутим, такав став је изузетно провокативан и опасан“, поручио је Песков.

Председник Русије Владимир Путин изајвио је раније да представници земаља НАТО-а морају да схвате „чиме се играју“ када говоре о плановима да се Кијеву дозволи да гађа циљеве дубоко у територији Русије помоћу ракетних система предатих Оружаним снагама Украјине.

Према његовим речима, директно учешће Запада у сукобу у Украјини значајно ће променити његову суштину и значиће да су чланице Северноатлантске алијансе – САД и европске земље – ратују са Русијом. Москва ће доносити одлуке на основу претњи које се биди појављивале пред њом, напоменуо је Путин.

БРУТАЛНА ЗАСЕДА РУСКЕ ВОЈСКЕ! Сви су елиминисани, један заробљен (УЗНЕМИРУЈУЋУ ВИДЕО)

Извор: Спутник.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА