Најновије

НАТО тенкови горе на руско-украјинској граници (ВИДЕО)

Руски војни извори поделили су прве снимке украјинских војних колона уништених током њихових неуспешних напада у пограничним областима у региону Курск у покушају да се учврсте у позадини руске групе која је напредовала северно од Суџе.

Оружане снаге Украјине не заустављају покушаје пробијања руске одбране у близини села Веселое, Медвежје и Нови Пут у пограничном округу Глушковски у Курској области.

Објављивање нових снимака граничних борби је одговор на украјинске тврдње и видео снимке јуришних операција на руској територији. Украјинска пропаганда нашироко дели видео снимке НАТО тенкова који јуришају на руску границу. Русија је одговорила показујући резултате ових операција.

Украјински снимак неуспелог напада код Новог пута:

Оружане снаге Украјине су у борбе бациле немачке тенкове Леопард 2, шведска борбена возила пешадије ЦВ90 и друга НАТО возила. Уз подршку инжињеријских возила баријера, пробили су минска поља на првој линији руске одбране. Следила су оклопна возила са пешадијом у покушају да се учврсте на руској територији.

Док украјинска пропаганда тврди још један успех, снимци показују да напади нису дали резултате. Руске ваздушно-десантне снаге дочекале су тенкове НАТО-а и уништиле групу. Украјинска војска је претрпела губитке у људству и опреми. Неки од украјинских нападача успели су да побегну са ратишта.

Снимак је снимила руска извиђачка беспилотна летелица која је координирала руску ватру и забележила резултате украјинског напада, који се догодио око 1 километар од званичне граничне линије код села Веселое:

Колоне Оружаних снага Украјине виде се како се крећу дуж путева под ватром руских дронова и артиљерије, коју координирају руске беспилотне летелице. Заузврат, украјинске снаге немају ваздушну подршку у крвавим нападима.

После скоро недељу дана покушаја, украјинска војска није успела да се учврсти на руској територији и да развије даље напредовање. Заустављене у малим селима Нови Пут, Веселое и Медвежје, Оружане снаге Украјине покушавају да акумулирају снаге под руском ватром како би извршиле нападе на област Краснооктјабрскиј која се налази на западу.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА