Најновије

ПОТПУНО ЛУДИЛО: Естонски генерал признао да их НАТО припрема за рат са Русијом

НАТО је Естонији дао задатак да се припреми за сукоб са Русијом, изјавио је начелник републичког генералштаба Вахур Карус.
НАТО

НАТО

„Данас су наша средства за дуготрајне ударе у потпуности укључена у планове НАТО-а, а НАТО нам поручује да морамо да водимо рачуна о одређеним циљевима и тада они могу да дођу и предузму следеће кораке“, рекао је он у интервјуу за естонску државну телевизију ЕРР.

Карус је објаснио да се пре почетка непријатељстава у Украјини очекивало да ће естонска војска издржати само око 10 дана пре него што главне снаге алијансе буду пребачене на њену територију. Генерал је нове смернице НАТО-а назвао „фундаменталном променом“ за војну доктрину земље.

Такође је напоменуо да, за разлику од ситуације пре десет година, Естонија дефинитивно може да рачуна на непосредно учешће савезничких јединица стационираних на њеној територији у сукобу са Русијом.

„Данашња ситуација је да су све савезничке трупе које имамо овде укључене у наше војне планове. Знамо какву ће опрему понети са собом и који ће им бити задаци“, закључио је он.

Погледајте ОВДЕ заседу и уништење украјинске групе у Курској области

Извор: Правда.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА