Најновије

УНИШТИЛИ ЖИВУ СИЛУ И УПОРИШТЕ ОСУ: Група "Југ" у акцији са ракетним системом "Град" (ВИДЕО)

Посаде вишецевних ракетних система (МЛРС) „Град“ моторизоване формације групе снага „Југ“ уништиле су камуфлиране положаје, упоришта и концентрације људства јединица Оружаних снага Украјине на Доњецком правцу специјалне војне операције, саопштило је руско министарство одбране.
Град

Град

Артиљерци су од извиђачке групе добили координате непријатеља и тајно стигли на ватрени положај. Након што смо борбено возило пребацили са путног на борбени положај, уперили смо инсталацију у мету и испалили салву на непријатељске положаје, известила је руска армија.

Користећи тактику „ватрене вртешке“, посаде Град МЛРС ефикасно уништавају циљеве на домету већем од 20 километара. Од примања мете до удара, посада не троши више од 10 минута.

Контролу уништавања циљева врше оператери беспилотних летелица групе. Након извршеног задатка, посада одмах изводи маневар против ватре и одлази у простор за задржавање ради допуне муниције, стоји у саопштењу руског министарства одбране.

Добро координиран рад војног особља реактивне јединице омогућава брзо испаљивање ватре на идентификоване области у којима је концентрисано непријатељско људство и техника, као и подршку дејствима јуришних јединица руске војске, које покривају положаје украјинске оружане снаге жестоком ватром, саопштило је руско министарство одбране.

Погледајте објављени видео материјал:

Прочитајте ОВДЕ о сукобу Вулина са британским амбасадором у Београду

Извор: Правда.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА