Најновије

ПАКЛЕНИ ПЛАН УКРАЈИНАЦА! Покушавају да опколе Русе и уђу им иза леђа

Украјинске снаге већ седам дана покушавају да пробију линије руске армије, са циљем да зађу у позадину и окружују руске снаге које воде контраофанзиву у Кореневском рејону Курске области. Након значајних губитака у људству и техници код Медвежјег, украјинска војска је усмерила главне напоре на суседни сектор, покушавајући да пробије кроз Нови Пут и Обуховку, са намером да опколи насеље Весјолоје.

Током ноћи и дана, украјинска војска је извршила низ напада на подручје Весјолог, користећи оклопне групе од 6 до 9 јединица оклопне технике, укључујући тенкове типа Leopard. Њихов циљ је био да заобиђу насеље и узму га у обруч. Део технике је уништен током напада, али преживели борци се сакупљају у шумским појасевима, са намером да даље окружују насеље.

Украјинска војска планира да се пробије у правцу Глушкова дуж пута и паралелно кроз шумске појасеве. Данас је једна од оклопних група поново покушала да продре ка овом рејонском центру, али је наишла на жесток отпор и била засута ватром, након чега су преживели били приморани на повлачење.

Руска артиљерија, авијација и ударни дронови активно делују против украјинских снага током дана и ноћи, уништавајући пешадију и спаљујући њихову технику. Украјинске снаге у ближој позадини настављају да акумулирају снаге за нове покушаје пробоја, са циљем да спасу своју групацију у Кореневском и Суджанском рејону, која се нашла у тешкој ситуацији.

РУСИ ПРЖЕ НАТО ОКЛОПНУ ТЕХНИКУ: Жестоки ударци и експлозије (ВИДЕО)

Извор: Правда.рс
 

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА