Најновије

ПРВИ ПУТ НАКОН ЕКСПЛОЗИЈЕ У БЕЈРУТУ! Обраћа се лидер Хезболаха! (ВИДЕО)

Шеф Хезболаха Хасан Насралах обраћа се први пут јавности од експлозија пејџера и воки-токија широм Либана. Он је рекао да је "израелски непријатељ циљао многе узбуњиваче" и тако "заправо прешао све црвене линије".

Насралах је додао да су се експлозије "десиле у болницама и апотекама, на пијацама, у продавницама, у кућама, у аутомобилима и на улицама где је било много цивила, жена и деце".
Он је поделио информацију да је на мети око 4.000 пејџера и да Израелци намеравају да "убију 4.000 људи у трену". "Како можемо назвати ову врсту криминалне акције? Да ли је то велика операција? Да ли је то геноцид? Да ли је то масакр?", упитао је он.

"Ово је објава рата"
"Ово би се могло назвати објавом рата. Добили смо веома тежак ударац, али смо у ратном стању. Кроз ово искуство и његове лекције бићемо јачи и моћнији", изјавио је Хасан Нарсалах.

"Без обзира на све нећемо престати да подржавамо отпор у Гази"
Шеф Хезболаха Хасан Насралах говори о томе како намеравају да одговоре Израелу.

"У име свих оних који су изгубили чланове породице или су повређени, у име свих оних који су се борили у корист Газе, поручујемо Нетањахуу и Галанту, непријатељу, да либански фронт неће нестати док се агресија на Газу не заврши", навео је он.

"Јасно кажем: без обзира на последице, без обзира на жртве, без обзира на сценарије, нећемо престати да подржавамо отпор у Гази и на Западној обали и све повређене на окупираним територијама", додао је он.

Он тврди да су овонедељни напади широм Либана били усмерени на подривање инфраструктуре милитантне групе. Он истиче да је "израелски непријатељ" планирао нападе како би изазвао поделе у Хезболаху.

Он је потврдио да највиши званичници Хезболаха нису носили модел пејџера који је експлодирао.

"Наша инфраструктура није уздрмана", рекао је он, наглашавајући да је уместо тога "снажна, моћна, кохерентна и да је не може уздрмати такав напад".

"Непријатељ је рекао да оно што се догодило није пољуљало нашу веру, одлучност, спремност или инфраструктуру. Напротив, учинило нас је одлучнијим, јачим и непоколебљивијим. Ако је циљ Израела био да нас одвоји од онога што се дешава у Гази, он је пропао", рекао је он.

БРУТАЛНА ОФАНЗИВА УКРАЈИНСКЕ АРМИЈЕ! Покушавају да се пробију у...

Извор: Информер.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА