Најновије

ПУТИН УДАРИО НА МИГРАНТЕ! Руске власти на улицама спроводе нову законску меру!

Они који су уписани у регистар неће моћи да добију возачку дозволу, да користе банке или да региструју имовину, каже заменик министра.

Министарство унутрашњих послова Русије је у процесу креирања регистра миграната који немају правни основ за боравак у земљи, рекао је први заменик шефа министарства Александар Горовој.
У интервјуу листу Комерсант објављеном у четвртак, званичник је објаснио да појединци укључени у базу података, која би требало да буде покренута следеће године, неће моћи да приступе низу услуга.
Илегални мигранти неће моћи да користе банкарске услуге у земљи нити да возе возила.

Биће им забрањено и склапање или развод брака, упис имовине, упис деце у вртиће или школе.
Горовој је додао да се министарство такође обрачунава са онима који пружају илегалне услуге како би помогли мигрантима да стекну легални статус.

Он је, на пример, поменуо да је појачано праћење испита из знања руског језика и да се предузимају напори да се из процеса уклоне бескрупулозни посредници.

Он је навео да је министарство од марта ове године послало полицијске службенике у све испитне сале како би пратили тестове и упоредили личне податке оних који полажу испите како би се откриле евентуалне замене.

Ови напори су довели до затварања скоро две трећине објеката, док је 25 одсто оних који су полагали тест пало, рекао је Горовој.

Међутим, упркос паду на тесту, многи мигранти не напуштају Русију и уместо тога одлазе у „сиву зону“, радећи без докумената и нерегиструјући се у миграционој служби.

Према Горовој, тренутно у Русији живи око 6,2 милиона страних држављана.
Овај број, према званичницима, укључује и око 740.000 људи који су илегално у земљи.

Док је заменик министра навео да је број кривичних дела страних држављана у Русији мањи за око 5% у односу на прошлу годину, питање мигрантског криминала остало је у првом плану руске политике, посебно након терористичког напада на Крокус Сити Хол. који је однео животе 145 људи.

Група наоружаних мушкараца – касније идентификованих као етнички Таџици – упала је на место догађаја уочи рок концерта прошлог марта.

Прошлог месеца, руски председник Владимир Путин потписао је два нова савезна закона која имају за циљ да дају већа овлашћења агенцијама за унутрашње послове за доношење одлука о протеривању илегалних миграната.

Странци су раније могли бити депортовани само судском одлуком. Нови закон ступа на снагу 5. фебруара наредне године.

ПЛАМЕН ПРОГУТАО УКРАЈИНСКУ ДЕФАНЗИВУ! Извршена заседа на фронту (ВИДЕО)

Извор: Информер.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА