Најновије

ПУТИНОВА УДАРНА ПОРУКА ЗАТРЕСЛА ФРАНЦУСКУ! На помолу озбиљна промена у политици Париза?

Политички кругови Француске озбиљно су схватили изјаве руског председника Владимира Путина о могућем учешћу земље у украјинском конфликту, изјавио је амбасадор Русије у Француској Алексеј Мешков.

Председник Русије је раније навео да земље НАТО-а тренутно не дискутују само о могућој употреби западног далекометног наоружања од стране Кијева, већ суштински доносе одлуку да ли ће се директно укључити у украјински сукоб. Путин је додао да би директно учешће западних земаља у украјинском сукобу променило његову суштину и да би Русија била принуђена да доноси одлуке у складу са насталим претњама.
- Наравно, у политичким круговима и међу политичким аналитичарима врло озбиљно су прихваћене изјаве нашег председника. Очекивано, постоји русофобна група која поново покушава да наметне тезу да Русија звецка нуклеарним оружјем, што председник није споменуо. Постоји и мања група која сматра да ове изјаве нису проблематичне и поручује: 'Не обраћајте пажњу на оно што Руси говоре. Руси никада неће направити озбиљан корак, тако да будите мирни и наставите као и досад, без црвених линија’ -рекао је Мешков у програму телевизије „Русија-24“.
Амбасадор је такође истакао да је, према анкети спроведеној прошле недеље, тема Русије и Украјине заузела „шесто или седмо место“ по приоритету пажње француских грађана.

Раније је портпарол руског председника Дмитриј Песков, одговарајући на питање о могућој реакцији Русије на нове нападе на руску територију, изјавио да су за то надлежни председник и војска, „који предузимају одговарајуће контрамере и на њих се припремају“. Песков је такође истакао да је Путинова изјава о последицама напада западним наоружањем унутар Русије јасна и недвосмислена и да нема сумње да је порука стигла до адресата.
Русија сматра да испорука оружја Украјини директно увлачи земље НАТО-а у конфликт и представља „игру са ватром“. Министар спољних послова Русије Сергеј Лавров нагласио је да ће сваки терет који садржи оружје за Украјину постати легитимна мета за Русију. Према његовим речима, САД и НАТО директно учествују у сукобу, не само кроз испоруку оружја већ и кроз обуку кадрова.

ПАКЛЕНИ ПЛАН УКРАЈИНАЦА! Покушавају да опколе Русе и уђу им иза леђа

Извор: Информер.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА