Најновије

АЛБАНАЦ СВЕДОЧИО У ХАГУ: Три пута тучен и избоден - киднаповали га припадници ОВК!

Бивши активиста Демократског савеза Косова Имер Имери признао је пред Специјалним судом да је доживео тортуру од званичника ОВК током рата, преноси Коха.
Шиптарија...

Шиптарија...

Он је у понедељак рекао да је, док је био заточен у Чахану у Круми у Албанији од 12. априла до 20. јуна 1999. године, претучен три пута и избоден.

"Знаци су видљиви овде на руци и на глави. Имам бол у руци. Не могу да померим руку. Не могу да носим три килограма са овом руком, а чак је и доктор закључио да можда једног дана нећу моћи да је померам. Имам болове у леђима од тешких батина, три пута сам добио батине након што су ме напили. Али увек се надам да ће их Бог извести пред лице правде и тај дан долази данас, захваљујем се пороти и свима осталима“, изјавио је он у судници.

Имери је своје сведочење започео данас и сведок је специјалног тужилаштва у предмету против Хашима Тачија и других, али и у суђењима у случају Сабија Гекуа и Џемшија Краснићија.

Тужилац Вега Јодиче рекао је да су Имерија киднаповали на Косову припадници ОВК у касарни у Албанији, малтретирали су га, а потом су га држали заточеног у Призрену.

У месту где је он био заточен у Призрену, према речима тужиоца Јодиче, било је и Срба и Рома.

Уочи пуштања на слободу, према наводима тужилаштва, припадници ОВК су Имерију рекли да никоме не говори шта се догодило.

Сведок Имери је рекао да је од 12. априла до 20. или 22. јуна 1999. био заточен у Чахану у Круми у Албанији.

Прочитајте ОВДЕ о предстојећем састанку Вулина и Путина

Извор: Косово Онлајн

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА