Најновије

ЧАНАК И БИСЕРКО БИЛИ КОД КУРТИЈА: Вучић их назвао "мувама са доњег дела леђа"

Председник Србије Александар Вучић одбацио је као неистину идеју какву су Ненад Чанак и Соња Бисерко представили Аљбину Куртију током састанка у Приштини.
Вучић

Вучић

Подсетимо, Куртијев кабинет саопштио је да се јуче састао са Чанком и Бисерко, те да су га они упозорили да Србија гради станове и куће на простору Рашке области где би преселили Србе с Косова и Метохије.

"Кад сам био мали гледао сам циркус 'Медрано' и московски циркус који је тад био најбољи на свету, али оваквог циркуса какав су у стању да направе Курти и његове с доњег дела леђа муве из централне Србије попут Чанка и Соње Бисерко, нисам видео", рекао је Вучић.

Како је поручио, Срби ће остати на Косову и Метохији, упркос жељи Куртија, Чанка и Соње Бисерко.

"На памет ми не би пало да тако нешто смислим, кратко а глупо", рекао је Вучић.

Раније, кабинет Куртија саопштио је да су Чанак и Бисерко Аљбина Куртија обавестили да Београд, ни мање ни више, планира пресељење косовских Срба на простор Санџака, односно Рашке области.

Како се додаје, за Србе се граде куће и станови, а Чанак и Бисерко су позвали Куртија да то покуша да спречи.

"Током састанка Бисерко, Чанак и Баскин су обавестили премијера да се прича да званични Београд планира пресељење косовских Срба, посебно оних са севера у Санџак, где се граде куће и станови. Они су апеловали на Куртија да покуша да спречи такав сценарио. Курти је поновио значај демократије, владавине права и једнакости за све грађане Косова, а посебно укључености српске заједнице у све аспекте привреде и друштва. Даље, премијер је обавестио своје госте о правима која уживају невећинске заједнице у Републици Косово, као и о напорима које влада чини да повећа могућности за ове заједнице у многим областима као што су образовање, запошљавање и њихову безбедност", наводи се у саопштењу Приштине.

Прочитајте ОВДЕ о новом надимку који је Вучић добио од Додика

Извор: РТ Балкан / Правда.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА