Најновије

ДОЛАР У НЕСТАЈАЊУ: Хоће ли БРИКС ставити тачку на хегемонију америчке валуте?

БРИКС је у стању да ослободи свет хегемоније долара будући да Запад неће бити у стању да пружи отпор алтернативи америчкој валути која се буде појавила, изјавио је заменик председника турске партије „Ватан“ Хакан Топкурулу.

Како је рекао, БРИКС је прошле године почела да прима нове чланице у своје редове и константно води дискусије о преласку са долара као основне валуте за међународну трговину.

„Чим се појави алтернатива долару и платном систему који је наметнула Америка, чак ће и земље које нису чланице БРИКС бити спремне да се одрекну хегемоније Запада.

Хегемонија долара је економски фундамент на основу чега је саткан целокупни систем у САД: Ако се појави алтернатива, Запад неће моћи да јој се супротстсави“, рекао је он.

Према речима турског политичара, Америка ће бити принуђена да повећава каматне стопе како би сачувала долар као приоритетну валуту.

„То ће довести до тога да ће државне позајмице постати веома скупе, што ће утицати на тои да индустрија и трговина, а посебно хипотекатни систем на којем се заснива целокупна америчка економија, постати неодржив“, закључио је он.

СРБИ НАЈАВИЛИ БЛОКАДУ СВИХ ПРЕЛАЗА НА КиМ: Протестују док им се не врате узурпиране институције

Извор: Спутникпортал.рс
 

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА