Најновије

ЕУ ПО СВОМ БАНДИТСКОМ ОБИЧАЈУ: Стано криви обе стране за Куртијев терор!

Портпарол Европске комисије Петер Стано изјавио је, поводом најновијих дешавања на КиМ, да ЕУ преноси приштинским властима свој став и забринутост због низа некоординисаних и једностраних корака и упозорио да ће "неуспех страна у деескалацији тензија имати последице".
Дегенерик

Дегенерик

Стано је на брифингу за новинаре у Бриселу рекао да је у овој фази циљ ЕУ да се што пре одржи нова рунда дијалога Београда и Приштине на нивоу главних преговарача, али није навео када би до тог састанка могло да дође.

Он је, на питање Танјуга које конкретне кораке ће ЕУ предузети након што је такозвана косовска полиција упала у српске институције и онемогућила запосленима да дођу на своја радна места, истакао да ЕУ сматра да је реч о још једном некоординисаном једностраном кораку, који веома није од помоћи, а који има капацитет да повећа тензије и доведе до даље ескалације већ нестабилне ситуације на терену.

"А Европска унија, шта ћемо ми да урадимо? Ми, наравно, преносимо наш став и нашу нелагодност овим низом некоординисаних једностраних корака властима у Приштини. Могу само да подсетим да смо прошле године имали закључке Европског савета у којима су земље чланице биле веома јасне - неуспех страна у деескалацији тензија имаће последице", поручио је Стано и подсетио да је ЕУ јасно изразила свој став у петак у саопштењу своје канцеларије у Приштини. 

Подсећамо, приштинске власти су насилно блокирале улаз у општинске зграде на северу Космета, стављајући своја обележја на исте и бранећи запосленима улаз. Ово је већ четврти дан како криза траје.

Прочитајте ОВДЕ о турском напуштању ЕУ интеграција и чланству Турске у БРИКС

Извор: Танјуг / Правда.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА