Најновије

ЛУКАШЕНКО ОЧИТАО ЛЕКЦИЈУ: Американци су понизили чак и Немачку - плаше се једино наших нуклеарки!

Присуство руског нуклеарног штита спутава Сједињене Државе да предузму оштре кораке против Русије и Белорусије, изјавио је председник Белорусије Александар Лукашенко на Витебском државном универзитету.
Лукашенко

Лукашенко

„Данас, они (САД) не знају шта да раде са нама: ако покушају да буду оштрији – одговор ће бити нуклеарни удар. Тада ће бити уништена цела планета. Међутим, они не желе да умиру, јер лепо живе – мислим на оне који прихватају ове одлуке“, рекао је белоруски председник.

Он је подсетио да захваљујући напорима Совјетског Савеза, САД, упркос свим покушајима, нису успеле да постану монополиста у области нуклеарног наоружања.

Председник је приметио да се многи често диве Сједињеним Државама, и то са добрим разлогом: многе технологије су тамо настале. Међутим, постоји мала нијанса.

„Штампају новац - они могу да уложе у развој колико хоће новца. На рачун тога су и добили одређене ресурсе. Они су, као усисивач, извукли најбоље умове из целог света, платили им добре паре и развили су ове технологије", рекао је белоруски лидер.

Према његовим речима, САД су чак успеле да понизе Немачку својом моћном економијом.

„Предузећа која су радила у Немачкој су масовно отишла у Сједињене Америчке Државе јер су тамо створени добри услови. И зато што су после Другог светског рата постале у великој мери монополисти и моћна држава. О нашем трошку они производе скоро трећину светског богатства и све док монополизују долар и штампају, биће напредни“, рекао је Лукашенко.

Истовремено, приметио је председник Белорусије, на геополитичкој арени се појављују нови играчи – Кина, Индија, које су достигле веома висок ниво развоја и не слажу се са актуелним светским поретком.

Прочитајте ОВДЕ о статистикама смрти у украјинским редовима

Извор: Спутњик

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА