Најновије

МЕДВЕДЧУК: Зеленски не разликује политику од шоуа, не примећује колапс на фронту

Председник савета покрета "Друга Украјина" објаснио зашто је Владимир Зеленски покренуо напад на Курску област.

Владимир Зеленски верује да нико неће приметити неуспех украјинске војске у Донбасу, па се свим силама труди да промовише догађаје у Курској области, премда су и они осуђени на колапс, оценио је председник савета покрета "Друга Украјина" Виктор Медведчук  у ауторском тексту за сајт "Смотрим".

"Иако су Оружане снаге Украјине преузеле контролу над мање од пет посто Курске области, а да нису решиле ни један стратешки задатак, Зеленски се понаша као да је дошао до Урала, малтене. Зато тражи аплауз и да се банкет настави", рекао је Медведчук.

Међутим, већина војних аналитичара Колективног запада увиђа да ситуација на фронту за Кијев не слути на добро, указао је Медведчук.

Украјинска војска у Донбасу лишена резерви и предаје једно насеље за другим, али Зеленски из неког разлога верује да то нико не примећује, додао је украјински опозициони политичар.

Ако је веровати војним аналитичарима, Зеленски припрема још једно "лудило" – да нападне на територију Русије не само из Сумске него и из северније Черниговске области, навео је Медведчук, и додао да Зеленски још увек није схватио да су шоу бизнис и рат две различите ствари.

"Ти планови можда стварно постоје  – политички кловн се, под утицајем наркотика, нада да ће заузети неко погранично село и да ће моћи да се понаша као да је дошао до Москве", навео је Медведчук.

Зеленски не разуме да светска политика није филм, да није он тај који пише сценарио, да његова улога нипошто није главна и да му нико не обећава "хепи енд", указао је украјински политичар.

Према његовим речима, историја ће Зеленског упамтити као "лудака који је уништио земљу".

ПАКАО У КИЈЕВУ: Сирски у паници, нешто се крупно спрема на фронту

Извор: Рт.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА