Најновије

Министар Момировић је крив

Министар унутрашње и спољне трговине Томислав Момировић извређао је професоре Рударског факултета који се противе копању литијума називајући их кукавицама и шарлатанима. На његов испад реаговао је председник Српске лиге Александар Ђурђев.

,,Народ нема разлога да не верује председнику Србије Александру Вучићу и премијеру Милошу Вучевићу у вези са пројектом ,,Јадар", јер су до сада обећано испунили. Имамо научну дебату, имаћемо и јавну расправу, вероватно и референдум. Велики број стручних људи, професора и научника, угледника из СПЦ већ излазе у јавност са својим ставовима, било за било против копања литијума. Проблем је што им сметају људи попут министра трговине Томислава Момировића који, уместо да се бави појефтињењем цена прехрамбених производа, вређа струку и прича о литијуму о коме нема појма" - изјавио је председник Српске лиге Александар Ђурђев. 

Он је истакао да је акција најнижа цена коју спроводи премијер Вучевић на предлог председника Вучића заправо изнуђен потез због небриге и немара Момировића као ресорног министра у тој области.

,,Док се он бави литијумом у јавности, иако о томе нема ни један научни рад нити дан радног стажа у рударству, други морају да се баве његовим послом јер га он очигледно не ради добро. Кукавице нису српски професори и научници, они ће рећи свој став о литијуму, али јесу они попут Момировића који неће да се супротставе тајкунима и страним компанијама и заштите обичан народ од астрономских цена. Тек сада се јасно види колико Момировић није радио свој посао како треба и колико су беспотребне штете и трошкова имали грађани због његове небриге и нестручности. Са друге стране, на штету сиромашних обогатили су се тајкуни и увознички лоби" - закључио је Ђурђев.

УКРАЈИНСКА КАТАСТРОФА У ЛНР: Да ли су ови губици реални!?

Извор: Новосадске

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА