Најновије

Скандал - химна тзв. Косова усред дворане "Србија": Огласио се и савез, претили су казнама!

Какав скандал у Источном Сарајеву! На Балканском првенству у џудоу у дворани "Србија", која се налази на тргу "Србија" интонирана је химна тзв. "Косова". На такмичењу на коме учествује око 150 такмичара били су и представници ове самопроглашене државе, а баш због тога Србија је одбила да се такмичи. 

Након што је химна "Косова" интонирана саопштењем се огласио Џудо савез Републике Српске. Они у свом обраћању наводе да су мроали да прате правила Европске и Светске Џудо федерације и да је у противном следила казна за спортисте. Прочитајте саопштење у целости.

"С обзиром да је главни проблем на одржаном првенству Балкана за сениоре интонација химне и учествовање репрезентације (тзв.) Косова дужни смо дати појашњење јавности. (Тзв.) Косово је стална чланица Европске, Светске џудо федерације као и Међународног Олимпијског комитета и као такви стекли су право учешћа на свим такмичењима у организацији горе наведених институција. Организатор Међународног такмичења дужан је да се строго придржава правила које је наложила Европска и Светска џудо федерација. Уколико се прекрши правило од стране наведених институција организатор такмичења као и савез суочиће се са ригорозном казном која може бити и искључење из Европске и Светске џудо федерације што би било погубно за спорт и спортисте Републике Српске и Босне и Херцеговине. Џудо савез Републике Српске и Босне и Херцеговине упознаће Европску и Светску џудо федерацију и тражити да се инцијатори свих негативности на првенству Балкана за које имамо доказе санкционишу јер су нанели немерљиву штету најуспијешнијем спорту Републике Српске и Босне и Херцеговине", стоји у саопштењу.

УКРАЈИНСКА КАТАСТРОФА У ЛНР: Да ли су ови губици реални!?

Извор: Мондо

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА