Најновије

Срби испред општине Косовска Митровица: Куртијева полиција им не дозвољава да уђу на посао

Испред општине Косовска Митровица, у коју су припадници такозване косовске полиције у петак насилно ушли и противправно је затворили, окупили су се запослени Срби, који желе да дођу на своја радна места и да раде, али их је у томе спречила такозвана косовска полиција.

Радници траже да им се омогући повратак на радна места и право на рад.

Испред зграде и јутрос је полиција а у близини је паркирано и неколико џипова.

Тзв. косовска полиција упала је у петак у зграде Привремених органа у Лепосавићу, Косовској Митровици, Звечану и Зубином Потоку, као и у болнички круг КБЦ Косовска Митровица, зграду у којој се налазе просторије ПИО Фонда, просторије Канцеларије за КиМ, Косовско-митровачког управног округа и Центра за социјални рад.

У недељу су приштинске институције поставиле тројезичне натписе на којима су истакнута тзв. косовска обележја.

На објекту у ком су се налазили ПИО фонд и Косовско-Митровачки округ залепљене су папирне табле на којима пише: Министарство унутрашњих послова, Министарство администрације локалне самоуправе и Министарство рада и трансфера.

Привремене приштинске институције су, како се може претпоставити, већ одредиле нову намену објектима које су у петак насилно затворили у све четири општине на северу Косова и Метохије.

Ову једнострану акцију Приштине осудили су мисија ЕУ у Приштини, као и амбасада САД и амбасадори Немачке, Велике Британије и Француске.

Прошле године, крајем маја, косовска полиција  заузела је и зграде скупштина општина у Звечану, Лепосавићу и Зубином Потоку у којима су били смештени општински органи у косовском систему. Полиција је и даље у тим зградама.

На мосту преко Ибра између северног и јужног дела Косовске Митровице и јутрос дежурају италијански карабињери. Бивши градоначелник јужне Митровици јуче је, иначе, затражио да се они уклоне и да не провоцирају Албанце.

УКРАЈИНСКА КАТАСТРОФА У ЛНР: Да ли су ови губици реални!?

Извор: РТ

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА