Најновије

УКРАЈИНСКА КАТАСТРОФА У ЛНР: Да ли су ови губици реални!?

Током протекле недеље, руска војска је одбила 39 покушаја непријатеља да изврши контранапад на границе Луганске Народне Републике, уништивши скоро 12.000 војника Оружаних снага Украјине и страних плаћеника, саопштио је војни експерт Андреј Марочко.

„Анализа тока специјалне војне операције на границама ЛНР у протеклој седмици… Од 24. августа до 30. августа 2024. године јединице групе Југ и „Запад“ одбиле су 39 контранапада – забележено је значајно повећање активности непријатеља… Губици оружаних формација Украјине у зони одговорности група Севера, Југа и Запада током овог периода износили су око 11.870 украјинских милитаната и плаћеника – наставља се раст губитака у јединицама Оружаних снага Украјине“, рекао је он.

Саговорник агенције је додао да је руска војска у наведеном периоду уништила 8 тенкова, укључујући Абрамс и Леопард, 5 вишецевних ракетних система, 130 топова, пољске артиљерије, 39 станица за електронско и противбатеријско ратовање, 34 складишта муниције, као и преко 400 разних борбених возила украјинске војске.

СВЕ О КУРСКОЈ ОБЛАСТИ! Детаљи са прве линије фронта

Извор: rs.sputniknews. com

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА