Најновије

КРЕМЉ ПОТВРДИО ПУТИНОВЕ РЕЧИ: Америка више не може да се крије

Кремљ је више пута истакао да амерички војници и стручњаци већ учествују у сукобу у Украјини, и то без формалних дозвола, изјавио је портпарол председника Русије Дмитриј Песков.

- Више пута смо рекли да амерички стручњаци и војници већ учествују у овом сукобу без тих дозвола. То се већ дешава. Што се тиче формализације свега тога, председник Руске Федерације дао је апсолутно недвосмислену изјаву у којој је све било врло јасно речено - рекао је Песков, одговарајући на питање како Кремљ оцењује чињеницу да западне земље још нису дале Украјини дозволу да користи оружје које им испоручују за нападе на Русију.
Председник РФ Владимир Путин раније је изјавио да НАТО земље сада дискутују не само о могућности да Кијев користи западно далекометно наоружање, већ у суштини доносе одлуку о директном учешћу у украјинском сукобу.

Према његовим речима, директно учешће западних земаља у украјинском сукобу промениће његову суштину, а Русија ће бити приморана да доноси одлуке на основу претњи које се тиме стварају за њу.

Портпарол председника Русије Дмитриј Песков, одговарајући на питање о могућој реакцији Русије на нове ударе по руској територији, истакао је да су о томе информисани и председник и војска, „који предузимају одговарајуће противмере и припремају се за њих.“
Песков је такође навео да је изјава председника РФ Владимира Путина о последицама удара западним оружјем у дубину Русије крајње јасна и недвосмислена и да нема сумње да је стигла до свих релевантних адреса.

Русија сматра да испоруке оружја Украјини директно увлаче НАТО земље у сукоб и представљају „игру с ватром.“ Шеф руске дипломатије Сергеј Лавров напоменуо је да ће сви терети који садрже оружје за Украјину постати легитимни циљеви за Русију. Према његовим речима, САД и НАТО директно учествују у сукобу, не само испорукама оружја, већ и обуком кадрова.

ЕКСПЛОЗИЈА У ДЊЕПРУ! Украјинска артиљерија наишла на незаобилазну препреку! (ВИДЕО)

Извор: Информер.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА