Најновије

СПРЕМИТЕ СЕ, ДОЛАЗИМО ПО ВАС! Медведев објавио почетак лова на непријатеље

Дмитриј Медведев, заменик председника Савета безбедности Русије, поново је изнео оштре коментаре према Западу у вези са сукобом у Украјини, позивајући на освету и одмазду због позива са Запада да се Украјини дозволе напади на руску територију.

Медведев је јасно ставио до знања да Русија неће заборавити ове „злочиначке апеле“ западних представника и нагласио важност припреме за одбрану од тих напада, али и за планирање одмазде.
- Овде је главна ствар – неизбежност. Није толико битно када ће тачно стићи казна. Важно је да буде неизбежна. Да сваки нитков, без обзира на веру, нацију, положај, а који је починио злочине против наше земље и нашег народа или који позива ‘Убијајте цивиле у Курску’ зна да ће по њих доћи - закључио је Медведев.
Изразио је став да сви они који позивају на насиље против Русије, посебно цивила у Курској области, треба да буду свесни да ће казна доћи. Ова изјава алудира на дугу историју Русије у супротстављању претњама са Запада, али и на специфичне историјске фигуре попут украјинских националиста, међу којима су и Евгениј Коновалец и Степан Бандера, које је Москва сматрала одговорним за антируске активности и које су биле мета совјетске одмазде.

- Очигледно је да ни сада на Западу не постоје ограничења за извођење таквих напада. Морамо се детаљно припремити да их одбијемо. Али желим да кажем нешто друго, треба да памтимо злочиначке апеле појединих западних изрода и да се припремимо за одмазду. Постоје бројни примери у историји када је освета стигла касније - истакао је он.
Медведев је подсетио на пажљиво планирање таквих операција одмазде, где, како је нагласио, „неизбежност“ игра кључну улогу. Без обзира на време када казна стигне, важно је да она буде сигурна и неминовна. Он је тиме покушао да пошаље поруку да ће сваки појединац који је учествовао у злочинима против Русије, било да је у питању вера, нација или положај, морати да се суочи с последицама.

Курти се још једном обавезао да ће спроводити договоре који произлазе из споразума са Србијом

Извор: Информер.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА