Најновије

НОВА ОФАНЗИВА У КУРСКОЈ ОБЛАСТИ: Украјинска армија креће жестоко по сваку цену

Борбе на овом подручју не престају, али је већ други дан заредом примећено смањење интензитета украјинских напада. Вероватно је да украјинске снаге спроводе реорганизацију и припреме за нове таласе офанзиве.

Непријатељ такође покушава да разминира нове секторе како би омогућио будуће пробоје, али су руске снаге у једном од тих покушаја уништиле још једну инжењерску машину разграживања (ИМР).

Према извештају Министарства одбране, украјинска војска користи мање снага и изводи мањи број напада, али не одустаје од плана да удари у позадину руских трупа које воде офанзиву у Кореневском рејону.

Током претходна 24 сата, руске снаге, уз подршку армијске авијације и артиљерије, успешно су одбиле три покушаја пробоја украјинских снага у областима Веселог и Медвежјег. Украјинска војска је претрпела значајне губитке, укључујући до 20 бораца, борбено возило пешадије (БМП), оклопни транспортер (БТР), две борбене оклопне машине (ББМ), инжењерску машину разграживања, борбено-спасилачко возило (БРЭМ) и два возила.

У међувремену, у Сумској области поново је примећено кретање украјинских снага, које би ускоро могле бити укључене у нове нападе.

ОБАВЕШТАЈАЦ ПРИЗНАО ПОРАЗ! Русија потукла све: Готово је, уништиће...

Извор: Правда.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА