Најновије

БРИТАНЦИ ЈАВЉАЈУ! Два погледа на рат и помоћ Украјини, опције су отворене

Према анализи британског листа The Times, ставови око тога шта представља победу у украјинском конфликту значајно се разликују између Кијева и Запада. Аутор текста износи два основна сценарија за Украјину у овом тренутку: или ће Кијев пристати на руски контролу над окупираним територијама, или ће рат постати „вечни“ конфликт исцрпљивања.

На Западу постоји уверење да један од главних циљева плана председника Зеленског јесте „задржавање савезника уз себе“. Како наводи један од извора, „није сигурно да ће овај план довести до победе над Русима, али је вероватно да је циљ да нас натерају да останемо у строју“.

Ипак, иза кулиса постоји значајан и широко распрострањен замор од Украјине, посебно у Европи. Док неке земље, попут Пољске и Велике Британије, и даље чврсто подржавају Украјину, у другим земљама расте осећање да је можда дошло време да се рат оконча, чак и ако то значи постизање „ружног мира“.

Поред тога, постоји значајан скептицизам чак и међу најгласнијим савезницима Украјине да ће Кијев успети да војним средствима поврати све делове окупираних територија. Како рат одмиче, очекује се да ће доћи до исцрпљивања, при чему ће се војни конфликт кретати између епизода жестоких борби и привремених примирја, али се неће завршити.

РАЗВАЛИЛИ 68. БРИГАДУ ОСУ: Зову их "Црни ножеви" - припадају групи Центар (ВИДЕО)

Извор: Правда.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.
[Translate to English:] [Translate to English:]

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА