Најновије

БРУТАЛАН УДАРАЦ УКРАЈИНСКЕ АРМИЈЕ: Погођено руско складиште оружја, разнете резерве које су могле трајати три месеца

Удари Снага одбране Украјине на велико складиште муниције у Торопцу, Тверска област, 18. септембра довели су до значајног губитка руске муниције, што би могло утицати на ситуацију на фронту у наредним недељама. Према речима Антса Кивиселга, начелника Центра обавештајне службе Снага одбране Естоније, Русија је у овом нападу изгубила резерве муниције које би могле трајати два до три месеца.

„У детонацији је уништено 30 хиљада тона експлозивне муниције, што је еквивалентно 750 хиљада артиљеријских граната. С обзиром на просечну брзину потрошње, Русија испаљује око 10 хиљада граната недељно, што значи да је изгубљена залиха муниције за два до три месеца“, изјавио је Кивиселг.

Овај губитак би могао имати значајан утицај на способност Русије да одржи интензитет својих артиљеријских напада, а ефекти би могли бити видљиви већ у наредним недељама на фронту.

У нападу 18. септембра, украјинске снаге су погодиле складиште које је садржало велике количине муниције и ракета, укључујући и пројектиле за системе "Град", мине од 82 мм, али и ракете "Искандер", С-300 и С-400. Поред тога, у складишту су се налазиле и севернокорејске ракете KN23. Министарство одбране Велике Британије је експлозију на овом складишту упоредило са земљотресом због њене јачине.

ШТА СЕ ОВО ДЕШАВА, АМЕРИКАНЦИ ПРЕБАЦУЈУ СНАГЕ: Разарач "Стерет" са армијском јединицом

Извор: Правда.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА