Најновије

ОПКОЉАВАЊЕ УКРАЈИНСКЕ АРМИЈЕ! Заробљени у граду немају где да беже (МАПА)

Руска армија је успешно прешла реку Кашлагач на западу од Угледара, што поставља украјинске снаге у овом граду у озбиљну опасност од опкољавања. Према извештајима са терена, руска војска напредује ка стварању обруча око Угледара, што би могло довести до потпуног окруживања украјинске групације у овом подручју.

„Ово значи да ће град ускоро бити узет у обруч. Перспективе за задржавање позиција у оваквим условима нису охрабрујуће, посебно ако узмемо у обзир покушаје непријатеља да ојача своје снаге у правцу пута Богојавленка – Угледар“, изјавио је Сергеј Буњатов, познат борац јединице „Ајдар“.

Буњатов је нагласио да ће украјинске снаге ускоро бити принуђене да донесу тешку одлуку: или да напусте Угледар или да остану у граду и ризикују да буду потпуно опкољене. Он је такође изразио наду да ће највише руководство Украјине доносити одлуке на основу актуелних информација, а не само извештаја локалних команданата, који можда не одражавају стварну ситуацију на терену.

БРУТАЛАН УДАРАЦ УКРАЈИНСКЕ АРМИЈЕ: Погођено руско складиште оружја, разнете резерве које су могле трајати три месеца

Ово напредовање руске војске представља озбиљан изазов за украјинске снаге, које се суочавају са могућношћу губитка контроле над Угледаром.

Извор: Правда.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА