Најновије

ШТА ПРИЧА ОВО ЛОНЧАР? Чекамо Вучића да се врати из САД да размотримо елиминацију листи чекања

Министар здравља Србије, Златибор Лончар, изјавио је да се чека повратак председника Александра Вучића из Сједињених Америчких Држава како би се размотриле мере за елиминацију листи чекања у здравственим установама широм земље. Лончар је истакао да је овај проблем дугогодишњи изазов за српски здравствени систем и да се активно траже начини да се реши.

„Свестан сам да су листе чекања велики проблем за наше грађане. Управо због тога, у сарадњи са председником Вучићем, разматрамо све могућности како бисмо ово питање коначно решили“, навео је Лончар.

Министар је додао да је један од приоритета да се обезбеде додатни ресурси и организационе промене које би омогућиле брже и ефикасније пружање здравствених услуга. Он је такође нагласио да ће се након Вучићевог повратка из САД-а одржати састанак на коме ће бити донете коначне одлуке о конкретним корацима који ће бити предузети.

Ова најава долази у време када су грађани све незадовољнији због дугих листи чекања за одређене медицинске процедуре и прегледе, што је постало једно од кључних питања за српски здравствени систем.

НЕ ВАЉА: Возач војног возила које је учествовало у несрећи код Краљева био под дејством алкохола

Извор: Правда.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА