Најновије

ЕРДОГАН ОТКРИО ИСТИНУ О УКРАЈИНИ КОЈУ ЗАПАД ГОДИНАМА СКРИВА: Одређени лобији су ово урадили

Председник Турске Реџеп Тајип Ердоган изјавио је да „одређени лобији“ нису желели да преговори о решавању украјинског сукоба у Истанбулу 2022. године „постигну свој циљ“.

- Ми смо улагали и улажемо напоре за решавање украјинског сукоба. Преговори у Истанбулу доказали су успешност активне улоге Турске. Међутим, одређени лобији нису желели да ти напори остваре свој циљ. У сваком случају, чинимо и чинићемо све што је могуће како бисмо завршили рат, не допуштајући нова разарања - рекао је турски лидер током посете САД, преноси турска државна агенција Анадолу.
Русија би била спремна да се врати „истанбулским принципима“ за решавање сукоба у Украјини, али на основу нових реалности, изјавио је раније министар спољних послова Русије Сергеј Лавров.

У септембру, на Источном економском форуму, председник Русије Владимир Путин изјавио је да, уколико Украјина покаже жељу за преговорима, Русија од њих није одустала, али да би преговори били вођени на основу договора постигнутих у Истанбулу.

Крајем новембра 2023. године, шеф фракције странке Владимира Зеленског „Слуга народа“ у Врховној ради и члан одбора за националну безбедност, одбрану и обавештајне послове, Давид Арахамија, изјавио је да су војна дејства у Украјини могла бити окончана још у пролеће 2022. године. Међутим, власти у Кијеву, под притиском Запада, нису пристале да окончају сукоб, одбијајући услов о неутралности Украјине.Након преговора са руском страном у Истанбулу, тадашњи британски премијер Борис Џонсон позвао је Кијев да не потписује ништа са Русијом и да „једноставно настави да се бори“.

ГОРИ КИЈЕВ! Народ устао против војске Зеленског! Широм града војна возила нестају у пламену

Извор: Информер.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА