Најновије

РАМА ОТКРИВА: Албанија користи "вештачку интелигенцију" за евроинтеграције

Албански премијер Еди Рама поручио је, на панелу "Дијалог за дигиталну будућност", уочи дебате Генералне скупштине УН у Њујорку, да Албанија на најбољи могући начин користи дигиталну трансформацију, истичући да земља користи предности модела вештачке интелигенције да унапреди процес преговора за чланство у Европској унији.
Рама

Рама

Рама је навео да је у Албанији 95 одсто услуга доступно онлајн.

"Дигитална технологија са својим обећањем експоненцијалног напретка је благодат за земље у развоју. Ми у Албанији смо то видели у стварном животу и уз релевантне напоре постали смо земља у којој се 95 одсто услуга данас нуди онлајн и где су шалтери и дуги редови сада ствар прошлости. С друге стране, користимо предности модела вештачке интелигенције да брзо унапредимо преговоре за чланство у Европској унији", рекао је Рама.

Међутим, напомиње да дигитална технологија није само благослов, вец́ и проклетство, с обзиром на сајбер нападе.

"Албанија је жртва опаког сајбер напада Ирана. У стварности смо искусили колико овај нови свет заснован на технологији може да нанесе штету државама и грађанима. Али, нема сумње да ћемо успети да створимо систем у коме ће свет и заједница нација моћи да искористе дигиталне технологије на најбољи начин и да, истовремено, обуздају све штетне ефекте који могу произаћи из њихових злоупотреба, како би овај свет био много боље место", поручио је Рама.

Погледајте ОВДЕ борбена дејства руске авијације и посада Су-34

Извор: Косово Онлајн

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА