Најновије

У Хагу наставак суђења бившим вођама тзв. ОВК

Специјализовано тужилаштво у Хагу саопштило је да има више од 300 сведока који ће дати изјаве током овог судског поступка.

Пред Специјалним судом у Хагу данас се наставља суђење бившим вођама тзв. ОВК Хашиму Тачију, Кадрију Весељију, Јакупу Краснићију и Реџепу Сељимију, који су оптужени за ратне злочине и злочине против човечности.

Специјално тужилаштво је 30. септембра 2022. године поднело потврђену измењену оптужницу против Тачија, Весељија, Краснићија и Сељимија у 10 тачака, која их терети за ратне злочине и злочине против човечности почињене у нелегалним притворима тзв. ОВК на КиМ и у Албанији.

Они су оптужени да су људе неосновано лишавали слободе, мучили и убијали. Суђење је почело 3. априла 2023. године, а у четвртак је 88. сведок завршио сведочење.

Специјализовано тужилаштво у Хагу саопштило је раније да има више од 300 сведока који ће дати изјаве током овог судског поступка.

Тзв. ОВК је током 1998. и 1999. године извршила бројне злочине, убиства и отмице над припадницима војске и полиције тадашње Југославије, Србима и другим неалбанцима, као и Албанцима који нису прихватили да буду њени помагачи или припадници.

Командант украјинске тенковске бригаде: Још држимо Покровск, али је то за нас – изгубљен град

Извор: Рт.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА