Најновије

Украјинци ће се ускоро наћи у котлу - Руси опкољавају Угледар (МАПА)

Руске трупе настављају снажне нападе, успешно пробијајући одбрану украјинских оружаних снага око стратешки важног града Угледара. Руси нападају са бока, заобилазе Угледар и самоуверено затварају клешта која ускоро прете опкољењем.

Руске јединице убрзано напредују из подручја недавно ослобођене Пречистовке северно од реке Кашлагач у источном и североисточном правцу, пробијајући се у шумске појасеве западно од Угледара са циљем накнадног напада на север, односно пресецања украјинске линије снабдевања.

„Сада су Руси у борбеним возилима пешадије почели да пробијају борбене формације изнад Пречистовке у правцу Богојавленке, ометајући логистику ка граду“, преносе украјински војни Телеграм канали.

Руски борци су у протекла два дана приказивали серију видео снимака напада на шумске појасеве на подручју ширине до 6 км до дубине до 3 км. Воде се тешке борбе, Оружане снаге Украјине се повлаче.

На десном боку иза рудника Јужнодонбаска број 3 и северно од Вођаноја, Руси такође нападају, иду напред, и настављају се жестоке борбе.

УКРАЈИНЦИ ОБЈАВИЛИ: Руси ушли у Невскоје - фактички ослобођено!

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА