Најновије

ДРУГИ ФРОНТ: Настављају се израелски напади на Либан

Израелска војска је саопштила да је извела ваздушни напад на ћелију Хезболаха у Либану, која је током ноћи пуцала према области града Афула и да је уништила лансере ове организације. У саопштењу се наводи и да су израелски авиони погодили десетине циљева Хезболаха у неколико области у јужном Либану, уз секундарне експлозије које указују на то да је оружје било ускладиштено у зградама, преноси Тајмс оф Израел.

Током ноћи чланови Хезболаха извели су снажан ракетни напад на војни аеродром у близини града Афула и ваздушну базу Рамат Давид у Израелу, пренели су либански медији позивајући се на саопштење те организације.

Израелска војска је навела да је Хезболах испалио око 20 ракета на север Израела у три одвојене серије, при чему су све пројектиле пресрели системи противваздушне одбране или су пали на отвореним подручјима.

У саопштењу војске се наводи да је израелски авион погодио изворе ракетне ватре.

У јучерашњим широко распрострањеним израелским ваздушним нападима усмереним на циљеве Хезболаха у јужном Либану погинуло је најмање 492 људи, а рањено више од 1,645, саопштиле су либанске власти.

Хезболах је јуче лансирао на Израел више од 200 ракета, због чега су активиране сирене широм северног Израела, у близини Хаифе, све до неких насеља на Западној обали, близу Тел Авива.

Украјинци пробили руску границу на још једном месту!?

Извор: rs.sputniknews. com

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.
[Translate to English:] [Translate to English:]

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА