Најновије

Foreign Affairs: Украјинци ће бити потиснути из Курске области чим опадне лише са дрвећа

Двојица главних америчких експерата за војну моћ Русије - Мајкл Кофман и Роб Ли – назвали су инвазију на руску Курску област „украјинском авантуром“.

У њиховој анализи коју објављује Foreign Affairs наводи се да је украјински главнокомандујући, Александар Сирски, у ту област послао 15 хиљада војника са задатком да заузму руску атомску централу у Курчатову.

Указали су: „У ту авантуру су послате неке од најбољих и најискуснијих јединица у Украјини, чију окосницу чине елитне ваздушно-десантне снаге. Неке од њих су повучене са линија донбаског и харковског фронта, где су заустављале руско напредовање, док су друге били важна резерва за обуздавање могућих руских продора“.

Кофман и Ли сматрају да се те јединице - „најбоље од најбољих“ - могу похвалити тек ограниченим успесима, односно – да циљеве које су војном врху Украјине  поставили из Вашингтона, нису оствариле.

„Курска офанзива није довела до опкољавања и уништавања значајнијих руских снага, са запленом опреме и подривања офанзивних способности. Украјина је заробила углавном руске граничаре и војне обвезнике које је Москва већ разменила за украјинске ратне заробљенике“, признали су у тексту у Foreign Affairs.

Додали су да Русија и даље задржава предност у људству, опреми и муницији, иако Кијев сваког месеца улови око 50 хиљада људи које углавном присилно шаље на фронт.

Кофман и Ли закључују: „Украјинци ће бити потиснути из Курске области чим опадне лише са дрвећа. Тада ће кијевски војници остати без те спасоносне природне камуфлаже. Чак и независно од тога, тактичке грешке Сирског могле би постати још скупље и довести до још бржег напредовања Русије“.

ТРАМПОВ СИН У БЕОГРАДУ ПОД ВЕЛОМА ТАЈНЕ: Доналд имао решење за Косово, уништила све Ангела Меркел

Извор: Факти.орг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА