Најновије

ПОЧЕЛА ПСИХОЛОШКА ПРИПРЕМА УКРАЈИНАЦА ЗА ГУБИТАК ГРАДОВА: Путинова војска се пробила до стратешких центара

Постоји велика вероватноћа да ће се украјинске оружане снаге морати повући из три стратешки важна града: Селидова, Торецка и Угљедара, стоји у недавном извештају војног стручњака Константина Машовеца, координатора групе „Информациони отпор“,

Ови градови имају значајну стратешку важност у региону Донбаса, а њихов губитак би могао имати озбиљне последице за украјинску одбрану у том подручју.
Селидово је важно индустријско средиште и саобраћајно чвориште у Доњецкој области. Његов губитак би могао угрозити линије снабдевања украјинских снага у том сектору.

Торецк, раније познат као Џерџинск, налази се у близини линије разграничења и његово држање је кључно за спречавање даљег руског напредовања.

Угљедар, смештен на југозападу Доњецке области, био је поприште жестоких борби последњих месеци и његово евентуално заузимање би руским снагама отворило пут ка другим стратешким циљевима у региону.
Машовец наглашава да се његова процена заснива на подацима којима тренутно располаже, али упозорава цивилно друштво да буде „морално и психолошки спремно на такав развој догађаја“. Ипак, изразио је наду да би се његова предвиђања могла показати нетачним.

АМЕРИКА ГЛЕДА КУРТИЈЕВ ТЕРОР: Улицама Њујорка круже три камиона (ВИДЕО)

Извор: Информер.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА