Најновије

КАКВО ЛУДИЛО: Општа бежанија америчких трупа из Либана - почела велика евакуација!

Американци се евакуишу из Либана, а одредиште су Кипар и Крит, пише ТВ Фронт.
Амерички војник

Амерички војник

Саму евакуацију ће спровести 2.000 маринаца из 24. експедиционе јединице маринаца (24th MEU) који се налазе на десантним бродовима групе Wasp Amphibious Ready Group, тренутно стационираним у источном Медитерану

Како ситуација у Либану постаје све сложенија, већина странаца, оних који нису отишли него остали у земљи суочавају се са ратом. САД је одлучила да спроведе највећу логистичку операцију евакуације америчких и осталих држава из Либана.

Телевизија Фронт известила је у понедељак увече да су из базе Форт Кембел у Кентакију полетели транспортни авиони са деловима 101. ваздушно јуришне дивизије преко Аталнтика на Блиски исток како би помогли масовну евакуацију странаца из Либана.

У уторак рано ујутро по европском времену са територије Сједињених Држава полетело је 16 C-17 и 13 KC-135, уз сумњу да је полетело нешто MC-130J, који учествују су у пребацивању опреме и особља уочи најављеног повећања трупа на Блиском истоку и евакуације.

Летови транспортних C-17 регистровани су над централним Медитераном у правцу острва Крит база Суда и Кипар који је најближе Либану само 86 км.

Прочитајте ОВДЕ шта Ердоган каже о “плану победе” од Зеленског

Извор: ТВ Фронт

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА