Најновије

КОГА ТО ВИДЕ РУСКИ ВОЈНИЦИ НА ФРОНТУ: Директне ифнормације са прве линије фронта

Руски борац изјавио је и даје током дводневног напада на село Борки у Суџанском округу, његова јединица понудила украјинским војницима да се предају како би спасили свој живот

Војник интернационалне бригаде "Пјатнашка" из састава 87. стрељачког пука, 51. комбиноване армије Оружаних снага Руске Федерације, са позивним знаком "Адигам" рекао је да се велики број пољских и летонских плаћеника бори у пограничним деловима Курске области на страни Оружаних снага Украјине.

Он је о томе говорио у разговору за новинску агенцију ТАСС позивајући се на речи једног заробљеног припадника украјинске војске.

Према његовим речима, ово је откривено када је заплењен телефон украјинског заробљеника, будући да су се на уређају налазиле мапе и локације страних плаћеника.

"Узели су му телефон са информацијама, показао је мапу, своје тачке, где се они налазе", рекао је "Адигам" и додао:

"Он каже да има пуно плаћеника - много Пољака и Летонаца".

Руски борац изјавио је и даје током дводневног напада на село Борки у Суџанском округу, његова јединица понудила украјинским војницима да се предају како би спасили свој живот. 

Као пример је навео једног украјинског борца који је провео око један дан у подруму са својим, већ мртвим, саборцем, али је на крају пристао на услове које је поставила "Пјатнашка".

Дан раније, војни дописник РТ Саргон Хадаја рекао је да у пограничним деловима Курске области свуда леже лешеви плаћеника и припадника украјинске војске.

"Овде, поред лешева страних плаћеника, свуда леже и лешеви украјинских војника послатих на фронт на руску територију. Сада немамо времена да их сахрањујемо, јер се офанзива наставља", изјавио је Хадаја.

Како је навео војни дописник, извиђачи руске војске су потврдили да је број војника Оружаних снага Украјине који беже са бојног поља у сталном порасту.

Подсећања ради, раније је Истражни комитет Руске Федерације покренуо два кривична поступка против војних лица Оружаних снага Украјине и страних плаћеника који су учествовали у нападу на Курску област. 

У саопштењу комитета наводи се да су поступци покренути по члановима о терористичком акту и убиству или покушају убиства два или више лица, које је извршила организована група, на опште опасан начин, мотивисана политичком и идеолошком мржњом.

Истражни органи су утврдили да су акције милитаната у августу 2024. године довеле до смрти два цивила у Суџи. Такође је било случајева гранатирања стамбених зграда и цивилне инфраструктуре у рејону Рилског.

Осим тога, украјинска војска и плаћеници су извршили даљинско минирање цивилне инфраструктуре, укључујући дечије образовне установе, објаснио је ресор.

"Информације о убиствима цивила од стране украјинских милитаната, посебно плаћеника из Француске, Грузије и Пољске, као и минирању обданишта на пограничној територији Курске области противпешадијским минама 'лепесток' прошириле су се на друштвеним мрежама", саопштио је тада Истражни комитет.

РУМУНИ УЛАЗЕ ДУБОКО У НАТО ПРИЧУ: Ово нам говори да ће бити сигурни противници Русије

Извор: Рт.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА