Најновије

Најновији обичај на српским свадбама: Људи у неверици гледају младожењу шта је урадио "Било би ме срамота да учествујем у овоме"

Друштвеним мрежама се шири хит снимак са једне српске свадбе, на којој доминира нови обичај - хватање папуче. У виралном видеу, младожења стоји окренут леђима, а иза њега су мушкарци, који би требало да буду неожењени.

Инспирисан традиционалним бацањем бидермајера, младожења баца своју папучу и онај ко ухвати је следећи у реду за женидбу. Бар тако налаже овај посве интересантан обичај.

На страници "узивосасвадбе" која је и објавила овај видео покренула се оштра полемика испод објаве на којој се виде младићи који хватају папучу коју баца младожења.

Ко ухвати папучу - следећи се жени!

У опису снимка пише "Нови обичај на свадбама: хватање папуче", а коментари наравно нису изостали, те су се само низали.

"Напокон нешто и за момке, ал' ме насмија супер идеја", написао је један младић док је девојка додала: "Је ли то нови обичај за ове мушкарце који се добро удају? Боже ме сачувај и саклони..."

Било је и критичара, који су у овом виду забаве поставили можда и најлогичније питање - да ли значи да ће "неки будући муж бити папучар ако ухвати папучу"?

"Хвала Богу па не идем на овакве свадбе", "Било би ме срамота да учествујем у овоме".

Бидермајер

Један од најпопуларнијих и најомиљенијих обичаја сигурно је бацање бидермајера. Овај обичај се примио на скоро свим меридијанима, па ни Србија није изузетак.

Верује се да доноси срећу девојци која га ухвати. Односно, хватање букета значи да ће у току године и та девојка стати на “луди камен”.

Извор: Курир
 

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА