Најновије

НАТО ТРАЖИ РАДОИЧИЋЕВУ ГЛАВУ: Београду послата порука да се "одговорни приведу правди"

Циљ КФОР-а је да се оно што се догодило у Бањској не понови, огласила се вечерас НАТО Алијанса, са захтевом да се одговорни приведу правди. Уједно су потврдили медијске извештаје о томе ко ће бити нови командант КФОР-а.
Познати дрон снимак Радоичића са екипом из Бањске

Познати дрон снимак Радоичића са екипом из Бањске

Јуче је обележена годишњица сукоба у Бањској, односно напада из заседе блокаде дела пута у којој је погинуо наредник Косовске полиције Африм Буњаку, а потом, ликвидирана и тројица, испоставиће се, локалних Срба у сукобу који се распламсао између јаких снага Косовске полиције и групе коју је предводио Милан Радоичић, пише КосСев.Инфо.

Овај дан обележила је серија оглашавања приштинских званичника који су оно што се догодило 24. септембра прошле године дефинисали као „акт агресије“ и терористички чин“, уз оптужбе на рачун Србије, што је јуче поновио и косовски премијер, током обиласка Бањске.

Државни врх Србије се, са друге стране, јуче није оглашавао овим поводом, али јесу међународни званичници на Косову који су листом позивали на привођење правди одговорних.

Исту поруку вечерас шаље и НАТО, наводи КосСев.Инфо.

Поручују да је неопходно хитно привођење одговорних правди, али и кажу да „НАТО тражи да Србија помогне да се обезбеди пуна одговорност“.

Алијанса наглашава да је циљ њихове мисије на Косову да осигурају да се такви напади не понављају.

„Најважније је да се обе стране уздрже од некоординисаних акција које би могле да подстакну тензије, угрозе безбедност или угрозе војнике КФОР-а“, поручили су.

Прочитајте ОВДЕ шта је Захарова јавно питала Бореља у вези Косова и Метохије

Извор: КосСев.Инфо / Правда.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА