Најновије

Зеленски разговарао са Столтенбергом у Њујорку о путу Украјине ка чланству у НАТО-у

Украјински председник Володимир Зеленски разговарао је са генералним секретаром НАТО-а Јенсом Столтенбергом о потреби јачања украјинске противваздушне одбране (ПВО) и путу Украјине ка чланству у Алијанси.

Зеленски је објавио на свом Телеграм каналу да је, на састанку одржаном на маргинама Генералне скупштине Уједињених нација, захвалио Столтенбергу на подршци Украјини током његовог мандата на месту генералног секретара Алијансе, као и за напоре да се свет уједини да помогне Kијеву и да се ојача украјинска војска, пренео је Укринформ.

Украјински председник је навео да је на састанку било речи и о томе да Украјина што пре треба да добије позив за чланство у НАТО-у, као и о значају благовременог спровођења свих договора са самита Алијансе који је одржан у јулу у Вашингтону, односно да земље чланице испуне своје обавезе у вези са издвајањем 40 милијарди евра за наредну годину, преноси Танјуг.

Током  самита НАТО-а у Вашингтону, који је одржан од 9. до 11. јула, лидери САД, Холандије, Немачке, Италије и Румуније најавили су пребацивање Украјини пет стратешких система ПВО "патриот",  као и десетине тактичких система ПВО.

Зеленски у Њујорку присуствује 79. заседању Генералне скупштине УН, а данас би требало да се обрати учесницима заседања.

КРЕНУЛА РУСКА ОФАНЗИВА! Камена на камену не остаје (ВИДЕО)

Извор: Политика.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА