Најновије

АМЕРИЧКИ КОНГРЕСМЕН ОТКРИВА: Вашингтон намерно крије податке о жртвама у Украјини

Хране нас пропагандом из страха да Конгрес не одустане од слања помоћи Украјини, тврди републиканац из Кентакија.

Посланик Представничког дома САД из Кентакија, републиканац Томас Мејси оптужио је Вашингтон да намерно шири пропаганду и прећуткује број украјинских жртава зато што се плаше да ће Конгрес прекинути са финансирањем Кијева и заложити се за прекид сукоба у Украјини.

Мејси, који је поднео амандман на годишњи закон о политици одбране, такозвани Закон о националној одбрамбеној верификацији (НДАА), који "захтева извештај о жртвама и губицима опреме за обе стране укључене у сукоб у Украјини". Представнички дом је прихватио амандман и сада се чека ревизија у Сенату.

У разговору за "Риспонсибл стејткрафт" (РС), Мејси је рекао да је мотивација за амандман била чињенице да чак ни председавајући Представничког дома не зна колико је Украјинаца погинуло или повређено у сукобу, а да званичници Стејт департмента знају само руске губитке.

Он је објаснио да чак ни вештачка интелигенција у САД не зна "руску статистику", а АИ асистенти до својих података долазе анализом онога што је објављено. То значи, објаснио је, да практично ништа није објављено и да Конгрес шаље новац Украјини "без икаквог циља".

"Само се хранимо пропагандом на поверљивим брифинзима", рекао је Мејси. "Стејт департмент је тај који у великој мери управља овим и верује да је рат оруђе државног управљања, или дипломатије, да ће користити рат за дипломатију, и не желе да им Конгрес стане на пут. Дакле, требало би да само изврнемо џепове и пустимо новац да тече. И они се плаше ако добијемо било какву лошу вест о томе како се рат одвија, да ће доћи до оклевања од Конгреса да настави да га финансира или да се заложи за његово окончање", објаснио је амерички законодавац.

Мејси је поновио да он не жели да шаље више помоћи Украјини. "Ако наставак финансирања Украјине захтева забијање главе у песак, онда мислим да морамо да престанемо да финансирамо Украјину. Ако су забринути да би познавање овог броја (украјинских жртава) могло да умањи апетит за финансирање рата, онда је то главни разлог због којег Конгрес треба да зна те бројеве."

ТАЈНИ ПРОЈЕКАТ КИНЕ И РУСИЈЕ УЗДРМАО ПЛАНЕТУ: Све је спремно за војну употребу

Извор: Рт.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА