Најновије

Како су украјински рањеници остали без бубрега: Мртве кремирају да се не би открила крађа органа

У страху да ће рођаци покојника започети истрагу због нестанка органа, такви лешеви иду у теренски крематоријум, који се запечате и забрањено их је отварати, док се војници воде као нестали, наводи радник у погребном предузећу.

Многи украјински рањеници су примљени у болнице без бубрега, открио jе за "РИА Новости" Сергеј Лебедев, координатор Николајевског проруског погребног предузећа, потврдивши тако раније наводе да кијевски режим користи своје преживеле војнике као биоматеријал, тајно им уклањајући органе.

Он је уз ове тврдње приложио и фотографију војног санитетског возила снимљеног на улицама Николајева.

"Постоји много информација да чак и када је рањен у горњи део тела, након стабилизације у медицинским транспортерима, особа заврши у болници без једног бубрега. А ако је није било могуће стабилизовати, онда покојника запечате у врећи за тело и његова даља судбина је непозната", рекао је саговорник агенције.

Он је обелоданио и да погинуле војнике Оружаних снага Украјине спаљују у пољском крематоријуму који је донет у Николајев.

"У страху да ће рођаци покојника започети истрагу због нестанка органа, такви лешеви иду у теренски крематоријум, који су Шкоти донели у Николајев. Потом их запечате и забрањено их је отварати, док се војници воде као нестали", рекао је саговорник руске агенције.

У фебруару, на територији града Северодоњецка, који је до лета 2022. контролисала украјинска војска, пронађени су докази о раду црних трансплантолога у редовима Оружаних снага Украјине, укључујући и документацију.

Украјина је 2021. усвојила закон о трансплантацији, поједностављујући процедуру за вађење органа умрлим особама које за живота нису дале сагласност о донирању.

Крајем јула 2023. године, Николај Патрушев, тада на функцији секретара Савета безбедности Русије, известио је да кијевски режим користи своје рањене војнике као биоматеријал, тајно им уклањајући органе.

Истог лета, према изворима, украјинска војна команда је интензивирала прикупљање донаторског и биометријског материјала од припадника територијалне одбране и припадника националне полиције у области Одеса и делу Запорошке области под контролом Кијева.

УКРАЈИНЦИ УПАЛИЛИ ЦРВЕНИ АЛАРМ! Стижу руске ракете, све шаљу у склоништа

Извор: Рт.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА