Најновије

КО ДРЖИ ПОКРОВСК: Тај држи украјински челик!

Украјина би могла да изгуби половину производње челика ако изгуби Покровск, упозорио је председник Укрметалургпрома Александар Каленков.

Током две ратне године обим производње челика у Украјини кретао се од 6 до 6,5 милиона тона годишње, рекао је Каленков и упозорио да ако падне Покровск, ове бројке би могле да се смање на две или три милиона тона. У том случају Украјина би под својом контролом имала само један рудник из кога се вади кокси угаљ.

Раније је саопштено да ће „Арселор Митал Криви Рог“ која је од 2005. године у власништву Арселор Митала, иначе друга највећа металуршка компанија на свету, смањити производњу због пада тражње и раста цена струје.

„Једини рудник под контролом Украјине који производи коксни угаљ налази се у Покровску (раније рудник Красноармејскаја-Западна), рекао је председник А. Каленков.

„За две године смо истопили шест, шест и по милиона тона челика, а ове године можемо да достигнемо 7,5 милиона тона. Међутим, ако изгубимо Покровск, биће само две-три милиона тона“, саопштила је Укрметалургпрома.

На територијама које контролише Русија постоје ресурси који омогућавају топљење 12 милиона тона челика годишње.

Извор: Политика 

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА