Најновије

ПУТИН "РАСПАМЕТИО" ЗАПАДЊАКЕ: БРИКС је будућност - Америка и Европа губе своје позиције

Савремена енергетика је темељ светског развоја, онда када функционише нормално и по транспарентним правилима. Запад, међутим, покушава да примени незаконите санкције у тој сфери како би извукао корист за себе, изјавио је руски председник Владимир Путин на Међународном форуму "Руска енергетска недеља – 2024".
Путин

Путин

Према његовим речима, Запад не жели конкуренцију јер не може да се носи са њом, а управо због тога користи непоштене методе. 

"Запад покушава да примени незаконите санкције у своју корист у енергетском сектору. Европа и Северна Америка губе своје позиције у глобалној економији, а глобални економски раст 21. века биће у земљама БРИКС-а, и онима који желе да им се придруже", истакао је Путин.

Руски председник је додао да Земље, које желе да се прикључе БРИКС-у, виде перспективу у равноправном светском поретку уз уважавање националних интереса држава.

Путин је указао да ће лидери по стопама раста бити земље Глобалног југа, у којима постоји велики наталитет.

Реч је о земљама јужне и југоисточне Азије, као и Африци, објаснио је он.

"Русија ће наставити да развија своје технологије у области природног течног гаса", нагласио је Путин и додао да се повећавају испоруке руског гаса преко гасовода "Снага Сибира", као и да расте извоз природног течног гаса.

Председник Русије је поручио компанији "Гаспром" да заједно са владом припреми десетогодишњи план развоја, који треба да обезбеди одрживи развој корпорације.

Погледајте ОВДЕ ударе руских Алигатора

Извор: РТ Балкан

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА