Најновије

СВЕОПШТА БЕЖАНИЈА, РУСИ РАЗВАЛИЛИ ПАДОБРАНЦЕ! Команданти нестали без трага и гласа

Украјински падобранац, заробљен од стране руске војске у Доњецкој Народној Републици (ДНР), изјавио је да на положајима које држе Оружане снаге Украјине (ОСУ) влада акутна несташица муниције и команданата, саопштио је РИА Новости представник руских безбедносних структура.

- Украјински десантник из 81. аеромобилне бригаде ОСУ, заробљен од стране руске војске на северском правцу у ДНР, током испитивања је изјавио да на украјинским положајима влада озбиљна несташица муниције, а да у њиховим јединицама нема команданата - рекао је извор агенције.
Раније је извештавано о масовним случајевима дезертерства међу украјинским војницима који држе положаје у ДНР. Први заменик сталног представника Русије при УН-у, Дмитриј Пољански, на седници Савета безбедности посвећеној западним испорукама оружја Кијеву, истакао је да је ниво дезертерства у редовима ОСУ достигао огромне размере. Према његовим речима, од почетка специјалне војне операције у Украјини покренуто је више од 63 хиљаде случајева дезертерства.

У августу је генерални инспектор Пентагона у свом извештају признао да ОСУ трпе од несташице оружја и муниције, што их спречава да изведу велика контраофанзивна дејства најмање наредних шест месеци.

НОВО МАЛТРЕТИРАЊЕ СРБА НА КиМ: Блокиран мост између централне Србије и Космета

Извор: Информер.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА