Најновије

"Сви су се сложили да је Александар Вучић доживео крах своје политике на Косову и да нешто мора да се промени"

Предраг Марсенић (Нови ДСС) рекао је за Н1 да је 90 народних посланика опозиције подржало иницијативу за одржавање скупштинске седнице о Косову и Метохији.

"Сви су се сложили у једном да је Александар Вучић доживео крах своје политике на Косову, како и да нешто мора да се промени", указао је.

Према његовим речима у закону се предвиђају три ствари.

"Прва ствар је да се на свака три месеца одржава седница са најмање 60 потписа народних посланика, на којој би Влада подносила неку врсту извештаја о томе што је у правном и другом смислу учинила да заштити наше националне интересе државе Србије, али и на Косову и Метохији. Друга тачка која је важна је да пре сваког разговора и пре свих преговора имамо неку врсту платформе коју би се усвојило у Народној скупштини, дакле да Влада не иде тамо онако, ако иде Александар Вучић, да нико ништа не зна, и трећа је да након тога, недељу дана, Влада поднесе неку врсту извештаја да видимо шта је на тим преговорима било", објаснио је Марсенић.

На питање да ли мисли да та седница може да помогне било шта да се промени за Србе на Косову и Метохији у овом тренутку, Марсенић је навео шта Скупштина мора да уради.

"Скупштина и Србија морају да заштите своје националне интересе, дакле, једно су интереси Срба на Косову и Метохији, они се наравно увек поклапају са интересима Србије на Косову и Метохији, али с друге стране, ми нисмо довољно радили ни на једном ни на другом у овом протеклом периоду", рекао је Марсенић за Н1.

Извор: Н1

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА