Најновије

ЋУТА ЖЕСТОКО СПУСТИО ВУЧИЋА: Сања литијум, запео да се копа као да га јуре демони

Посланик Еколошког устанка Александар Јовановић Ћута рекао је у Дану уживо да се власт плаши народа и да раде на томе да та енергија побуне и бунта која постоји против ископавања литијума буде заустављена.

Јовановић Ћута наводи да не постоји ствар која је предвиђена законом, а и да није, коју „екипа која води ову државу неће упрљати, изврнути руглу и прекршити“.

Подсећа и да је опозиција 10. септембра поднела захтев за одржавање седнице о забрани ископавања литијума.

„Тек девет дана касније, власт, то јест већина, подноси захтев за седницу на којој се расправља о ребалансу. Имали смо 10. септембра и колегијом, ту је била и Брнабић где је по њиховој одлуци договорено да се иде прво у ребаланс и да ће након тога бити расправа о литијуму и бору.“

Оно што је најстрашније, истиче, што видимо извргавање опозиције објашњењима да иста опструира и продужава седницу о ребалансу зато што бежи од теме литијума.

„А ко паметан може да поверује у то? Ми ту седницу тражимо две и по године, а они избегавају да се о томе разговара у Скупштини, након што су покрали потписе 38.000 грађана. Значи, имате посла и са лоповима и лажовима. Није џаба она народна пословица – ко лаже тај и краде“, сматра.

Посланик наводи и да председник Србије Александар Вучић за академике који се противе ископавању литијума каже да су „имбецили, непријатељски“ и додаје:

„Он је најписменији, он је најбољи студент права“.

Сматра и да се власти плаше народа и да раде на томе да та енергија побуне и бунта која постоји против ископавања литијума буде заустављена.

„О томе ће се расправљати на седници и има да расправљамо о томе као беле лале. То нико немој да сумња“, додаје.

Говорећи о томе како се седнице Скупштине сазивају ванредно, Ћута наводи како „Србија личи на очерупану кокошку јер је на делу черупање“.

„Природно стање, седиште и станиште екипе коју води ову државу је Дедиње. Када погледате само њихову имовину, видећете да имате посла с милионерима“, истиче.

Сматра да Предлог закона о ископавању литијума и бора неће бити усвојен у Скупштини јер о томе одлучује већина, а та већина су, како каже, „највећи промотери Рио Тинта“.

„Имате овог Вучића који је запео да се копа литијум као да га јуре демони. И иде и прича да мора да се копа литијум. Човек сања литијум, при томе, има подршку највећих светских сила. А људе који су против овог пројекта проглашава издајницима, хапси…“, закључује.

РУСИ ЗАПЛЕНИЛИ АМЕРИЧКУ КОМАНДО-ШТАБНУ МАШИНУ М577: Још један велики шамар за НАТО (ФОТО)

Извор: Н1.рс

 

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА